Salina Turda va angaja 20 de oameni - Foto

Conducerea societatii care administreaza Salina Turda vrea sa angajeze, in cel mai scurt timp, inca 20 de persoane, pentru a face fata afluxului de turisti. Directorul societatii, Ovidiu Mera, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca spera ca personalul sa fie suplimentat inca din luna februarie, deoarece este o mare aglomeratie de vizitatori.

Salina Turda cauta supaveghetori subterani, ghizi, un barcagiu, electicieni, dulgheri, iar din vara va mai fie nevoie si de salvamari si casieri, pentru cele doua bazine cu apa sarata care functioneaza in aer liber. Directorul SC Salina Turda Durgau SA, Ovidiu Mera a declarat ca "acum la minele de sare lucreaza 15 persoane, dar fara angajati mai multi nu vom face fata afluxului de turisti. Vom cerere Consiliului Local Turda, care este si actionarul majoritar al Salinei, sa ne aprobe angajarea de personal suplimentar".

Mera a mai declarat ca are zeci de cereri de angajare, asa ca alegerea personalului nu va fi o sarcina foarte dificila. "Acum cu modernizarea ne asteptam la mult mai multi turisti. In mod normal, anii trecuti am avut cam 77 de mii de vizitatori pe an, iar in lunile de iarna aveam foarte putini turisti, de ordinul zecilor. De cateva zile, insa, s-a constatat o explozie. Am avut duminica in jur de 2.200 si fara angajati nu le facem fata", a mai spus Ovidiu Mera.

Salina Turda a fost modernizata din fonduri PHARE si investitia s-a ridicat la 6 milioane de euro. Au tost refacute minele si baza de tratament, iar pentru atragerea turistilor au fost montate piste de bowling si golf si in mina Terezia a fost amenajat un debarcader si turistii pot merge cu barca pe lac. Inaugurarea salinei s-a facut vinerea trecuta in prezenta premierul Emil Boc si a ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Comentarii Facebook