Să fii pieton în Cluj, un calvar pentru mulți! Un locuitor a făcut și o hartă a problemelor: „M-am lovit de toate motivele posibile de frustrare”


Cluj-Napoca este un oraș aglomerat în care trotuarele sunt adesea ocupate de mașinile parcate. Oamenii semnalează de asemenea că există multe intersecții cu vizibilitate 0, iar viața fără o mașină le aduce multe provocări. Un locuitor al Clujului a făcut chiar și o hartă în care a prezentat toate aceste probleme, ba chiar mai mult, a venit și cu soluții pentru rezolvarea lor.

„Locuiesc în Cluj de câțiva ani fără mașină și de-a lungul timpului m-am lovit de toate motivele posibile de frustrare ca pieton: intersecții cu vizibilitate 0, semafoare unde aștepți la roșu un minut și ai verde 10 secunde, lipsa trecerilor de pietoni, șoferi complet inconștienți care nu știu regulile rutiere, mașini parcate pe trotuar și piste de biciclete, șamd.

Am decis recent să inventariez câteva dintre aceste probleme din zona centrală pentru că e cea mai tranzitată parte a orașului și pentru că mersul pe jos pe acolo ar trebui să fie o plăcere, nu un chin. Pe harta de pe link am adăugat și niște soluții la problemele actuale. Poate că de multe ori nu sunt soluțiile perfecte, dar cred că sunt mai ok decât ce avem în prezent.

Știu că poate fi o postare controversată deoarece mulți oameni susțin că mașina personală este singurul mod de transport care trebuie luat în calcul, dar sper măcar că putem fi de acord cu toții că mașinile trebuie scoase treptat din zona istorică a orașului, iar în mod ideal să transformăm șoselele din prezent în spații pietonale”, a explicat clujeanul pe o rețea de socializare.

Pe harta publicată apar toate problemele pe care le-a semnalat, multe dintre acestea pot fi soluționate ușor cu puțin interes din partea administrației locale.

Vezi aici harta

Comentarii Facebook