Miercuri 24 Aprilie

S-au modificat tezele pentru elevi. Vezi ce teze susțin elevii la gimnaziu și liceu, din 6 decembrie 2021: Vezi lista completă a lucrărilor de evaluare


Ministerul Educației le-a transmis școlilor documentul oficial cu tezele pe care elevii le vor susține anul acesta școlar, afectat și el masiv de închiderile de școli din cauza lipsei de vaccinare împotriva COVID-19. Documentul, obținut de Edupedu.ro și semnat de secretarii de stat Sorin Ion și Zoltan Kallos, prevede că în acest prim semestru tezele se vor susține începând din 6 decembrie 2021.

Numărul de teze a fost redus anul acesta, astfel: la clasa VIII-a elevii vor susține în loc de trei teze, doar două teze. La liceu, numărul lucrărilor de evaluare semestrială (teze) a fost redus de la patru la trei, anunța în urmă cu o zi ministrul Educației. Amintim că este pentru al treilea an școlar consecutiv când Ministerul Educației modifică regimul tezelor, din cauza slabei mobilizări a Guvernului de a susține vaccinarea profesorilor, a părinților și a elevilor.

La clasele de-a VII-a, a VIII-a și la liceele în regim bilingv sau intensiv de predare a unei limbi străine, elevii vor continua să dea teza și la limba respectivă. În școlile gimnaziale (cu clasele V-VIII), în licee și în școlile profesionale cu predare în limbile minorităților naționale, precum și la clasele de nivel gimnazial, liceal și profesional cu predare în limbile minorităților naționale, pe lângă lucrările scrise menționate în listă, se susține lucrare scrisă semestrială și la limba și literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare sau calificare profesională, an de studiu și formă de școlarizare.

În învățământul special care utilizează curriculumul școlii de masă sau curriculumul școlii de masă adaptat, asigurând aceleași finalități ca învățământul de masă, se susțin tezele prevăzute pentru învățământul de masă.

Ce teze dau elevii în semestrul I?

Precizari-Teze-3-724x1024.jpg

Precizari-Teze-4-724x1024.jpg

Precizari-Teze-5-724x1024.jpg


Comentarii Facebook