S-a crezut ”șmecher”, dar tot a ajuns în spatele gratiilor! Cum a sfidat un șofer clujean legile de circulație



Un șofer auto clujean a ajuns în spatele gratiilor după ce a sfidat, în repetate rânduri, legile de circulație, acesta conducând autovehicule neînmatriculate, cu numere false, sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 23:40, un bărbat de 37 de ani, din Turda, a fost depistat de către polițiști conducând pe DJ 107 L, pe raza localității Sănduleşti, un autoturism a cărui autorizație provizorie de circulație era expirată”, informează IPJ Cluj.

Totodată, polițiștii au stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere.

Oamenii legii au suspectat că bărbatul se afla sub influența alcoolului, astfel că acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice, însă bărbatul a refuzat să se supună recoltării.

De asemenea, în cursul lunii mai 2015, bărbatul a fost depistat conducând un autovehicul neînmatriculat și cu numere false, fără a poseda permis de conducere. La acea dată, în urma analizelor de laborator, a rezultat că bărbatul avea o alcoolemie de peste 1,00 g/l alcool pur în sânge.

Totodată, la data de 6 decembrie 2015, bărbatul a fost depistat conducând un autoturism pe strada Axente Sever din Turda, fără a poseda permis de conducere. La momentul depistării, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunile de conducerea pe drumurile publice de către o persoană a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice de către o persoană a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Față de bărbat, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestului la domiciliu.

Comentarii Facebook