S-a ales noua conducere a Filialei Cluj- 1991 a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România

 

Jurnalistul Cristian Focşanu este noul preşedinte al Filialei Cluj- 1991 a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Acesta a câştigat alegerile, organizate miercuri, 18 aprilie, cu 25 de voturi din 32 valabil exprimate, urmând să conducă filiala pentru următorii patru ani.

 

Contracandidaţii săi au fost Silvia Pintea (TVR) şi Constantin Ivaneş (Radio Cluj).

 

Cristian Focşanu este de peste 20 de ani jurnalist, iar din 2001 scrie pentru cotidianul clujean Făclia. Deşi a debutat şi a acoperit prin activitatea sa jurnalistică în special domeniul sportiv, Focşanu a mai scris editoriale, precum şi materiale de presă din domeniile social sau cultură.  

 

Este absolvent al Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai, în cadrul căreia a obţinut şi un doctorat în istorie, iar ulterior a absolvit facultatea de Teologie Ortodoxă a aceleiaşi universităţi.

 

Printre priorităţile mandatului său, Cristian Focşanu a enumerat realizarea unei mai strânse legături între membrii Filialei Cluj -1991 a UZPR, şi demararea unor noi proiecte, dintre care unele să vizeze colaborarea cu Facultatea de Studii Politice, Administrative şi ale Comunicării, din cadrul UBB.

 

Ar trebui înfiinţat un grup de socializare, ar trebui să ne folosim de ceea ce ne oferă tehnologia pentru a îmbunătăţi comunicarea în interiorul grupului, să creăm un cadru de dezbatere a problemelor specifice profesiei noastre, dar nu numai şi, nu în ultimul rând să reuşim să organizăm mai multe întâlniri. Este necesar să organizăm activităţi culturale în cadrul filialei, pe lângă dezbaterile administrative ale filialei. Este necesar să dinamizăm un pic întâlnirile”, a explicat noul preşedinte.

 

La şedinţa care a avut loc miercuri pentru organizarea alegerilor au participat şi scriitorii Hore Bădescu şi Cornel Udrea, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, în semn de susţinere a activităţii filialei Cluj 1991 a UZPR.

 

La finalul alegerilor, Cristian Focşanu a fost felicitat telefonic de preşedintele UZPR, Doru Dinu Glăvan.

Comentarii Facebook