Rudele primarului fugar Cherecheș riscă să ajungă, pe rând, la pușcărie. A fost vizată de percheziții și secretara edilului


Neamurile lui Cherecheş riscă să ajungă, pe rând, la închisoare. Fie că au încercat mituirea judecătoarei din Cluj, din dosarul lui, sau l-au ajutat să fugă din ţară, cu toţii vor ajunge în faţa procurorilor.

Cele mai recente percheziții făcute de anchetatori, în scandalul Cherecheş, la o săptămână după fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş, au fost în casa secretarei acestuia, a mătușii edilului, precum și la casa de vacanță a lui Cherecheș din Firiza Blidari, scrie Antena 3 CNN.

Anchetatorii au mers şi la prietenii lui Cherecheş, dar şi la Primăria din Baia Mare. La secretară, anchetatorii au mers pentru că maşina ei a fost folosită de fugar ca să ajungă la Satu Mare, în dimineaţa în care a ieşit din ţară. Georgiana Duruş este printre persoanele privilegiate cu care primarul ieșea des în oraș şi fusese promovată de el ca șef al biroului relațiilor internaționale din primărie. De asemenea, anchetatorii au efectuat verificări și la casa șoferului fostului primar. Ei presupun că, fiind un apropiat al lui Cherecheş, acesta i-ar fi dat detalii despre ce urma să facă, notează sursa citată.

Deja după gratii sunt soacra şi socrul lui, cei care s-au întâlnit cu mama judecătoarei din Cluj pentru a-i da mită 50.000 de euro ca să-și scape ginerele de pedeapsă. În acest dosar este urmărită penal şi soţia lui Cherecheş. La audieri ar urma să fie chemat şi vărul acestuia din Germania, al cărui buletin l-a folosit pentru a ieşi din ţară. Şi, pentru că se bănuieşte că buletinul a fost adus de mătuşă, urmează şi ea să ajungă în faţa anchetatorilor.

Cherecheș a refuzat extrădarea din Germania, motiv pentru care procedurile de aducere în ţară vor dura mai mult şi vor depinde de decizia magistraţilor germani.

Comentarii Facebook