Duminica 28 Aprilie

​​Trei falşi constructori de cabane din Galați, prinşi de polițiști după ce au încercat o „schemă”. Un clujean a plătit zeci de mii de lei pentru o cabană


Trei bărbaţi din Galaţi sunt anchetaţi pentru înşelăciune, după ce au postat anunţuri conform cărora construiesc cabane, au luat banii şi nu au finalizat lucrarea unui clujean din Măguri-Răcătău. 

Bărbatul a alertat poliția după ce a plătit degeaba suma de 30.000 de lei.

„La data de 30 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești – Postul de Poliție Comunal Măguri-Răcătău, în baza activităților investigativ-operative derulate într-un dosar penal ce are ca obiect infracțiunea de înșelăciune, au identificat și depistat 3 bănuiți, cu vârste cuprinse între 22 și 55 de ani, din  județul Galați.

În fapt, la data de 6 noiembrie a.c. polițiștii au fost sesizați de către un bărbat din comuna Măguri-Răcătău despre faptul că la data de 31 octombrie a.c., în baza unui anunț publicitar postat pe o platformă de operare vânzări, ar fi achitat suma de 30.000 de lei unor persoane necunoscute care i-ar fi garantat construcția unei cabane. Ulterior, după achitarea sumei și începerea lucrărilor, bărbatul și-a dat seama că a fost înșelat, întrucât persoanele în cauză nu ar fi respectat înțelegerea și ar fi părăsit localitatea”, transmite IPJ Cluj.

În cadrul cercetărilor, polițiștii au analizat informațiile furnizate, constatând că sub identitatea falsă postată în anunț se aflau cei 3 bărbați, cu vârste de 22, 23 și respectiv 55 de ani.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au recuperat prejudiciul în totalitate, cercetările fiind continuate sub aspectul infracțiunii de înșelăciune, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Comentarii Facebook