Romii evacuați de pe strada Meșterul Manole și-au încropit altă locuință! Vecinii sunt terorizați și au rupt tăcerea- VIDEO și FOTO


Romii evacuați săptămâna trecută de pe strada Meșterul Manole își ”pun la punct” o nouă locuință imporvizată. 

Un vecin dintr-un bloc alăturat, terorizat de familiile de romi, a surprins noua stare de fapt. ”Aceeași familie acum își renovează și adaptează o altă încăpere din unitatea locativă. Din nou, altă construcție ilegală, fără aprobare.

Există și în acest caz, material ( foto și video ) prin care se poate observa cum își improvizează altă locuință în același spațiu.

Tot în presă s-a vehiculat doar despre acel copil cu handicap, de care, personal, îmi pare extrem de rău că e pus în situația să locuiască în această cocină ( scuzați expresia, dar materialele foto și video îmi vor da dreptate ). Nu s-a spus absolut nimic de înghesuiala celorlalți zeci de copii, adulți, oameni. Nu s-a absolut nimic despre insalubritatea și ilegalitatea locuirii în unitatea locativă.

Înainte să continui, vreau să subliniez faptul că nu sunt rasist, nu am nicio problemă cu nicio etnie. Consider că suntem toți oameni și te voi respecta, dacă și tu mă respecți.

De ani de zile, lucru știut și de autorități, ne confruntăm cu probleme ale acestei comunități de oameni.

Oamenii aceștia locuiesc în condiții absolut insalubre și inumane. Nu au apă curentă și nici acces la gaz. Nu există canalizare!

Ca să acoperim această frază, DSP Cluj a somat Primăria și a concluzionat că această unitate locativă nu ar trebui să aibă autorizație!

Am făcut numeroase sesizări la Primărie prin care cerem să relocheze oamenii într-un mediu mai prietenos cu rasa din care cu toții facem parte, rasa umană. De fiecare dată ni s-a promis și s-a adus la cunoștință că se va face ceva, dar să treaca pandemia, să treacă starea de alertă, să treacă Crăciunul”, ne-a relatat Raul.

Acesta a surprins și imagini care vorbesc de la sine:

Geamurile locuințelor din zonă sunt sparte de romi, în balcoane se aruncă cu capete de găină în semn de intimidare. 

Locuitorii ghetoului nu au gaze și ard tot felul de obiecte pentru a se încălzi. Au parte de WC-uri improvizate, insalubre, care sunt un focar de infecții. Și-au amenajat cabane insalubre și ilegale, sub care se adăpostesc și pot să devină victime oricând.

După evacurea de săptămânba trecută, activiștii au condamnat intervenția jandarmilor, care au folosit gaze lacrimogene. 

Jandarmii clujeni explică de ce au folosit gaze și cătușe la evacuarea de pe strada Meșterul Manole - VIDEO

Comentarii Facebook