Jandarmii clujeni explică de ce au folosit gaze și cătușe la evacuarea de pe strada Meșterul Manole - VIDEO


UPDATE

Primăria Cluj-Napoca a oferit alternative acelor persoane cu privire la posibilitatea de a fi găzduite în cadrul Centrului social de urgență al DASM, de pe strada Dragoș Vodă nr 36 - 38. ”Instanța a dispus evacuarea acelor persoane din cauza faptului că ocupau abuziv spațiul Primăriei, dar familiile au fost informate atât în trecut, cât și recent cu privire la posibilitatea accesării subvenției la plata chiriei. Pe de altă parte, nepunerea în executare a acestei sentinţei civile privind evacuarea, atrage prejudicii Primăriei”, precizează municipalitatea.

------------------

Jandarmii clujeni spun că au folosit gazele lacrimogene și cătușele la evacuarea de pe strada Meșterul Manole, pentru că oamenii au devenit violenți. 

În conformitate cu art. 659, Cod de Procedură Civilă, în cazurile prevăzute de lege, precum și când executorul judecătoresc consideră necesar, organele de poliție, jandarmerie sau alți agenți ai forței publice, după caz, sunt obligați să sprijine, îndeplinirea promptă și efectivă a punerii în aplicare a hotărârilor judecătorești.

Menționăm că misiunea Jandarmeriei în acest caz, nu a fost aceea de a evacua persoanele prezente, ci de a asigura exclusiv protecția executorului și desfășurarea  normală a tuturor activităților.

Concret, în urma refuzului locatarilor în cauză de a elibera spațiul pe care-l ocupau abuziv în imobilul respectiv și a manifestărilor violente ale acestora față de executorul judecătoresc și față de forțele de ordine, jandarmii au fost nevoiți să intervină, fiind necesară imobilizarea unor persoane, prin folosirea unor elemente din dotare, respectiv a substanțelor iritant lacrimogene”, precizează oficialii Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Aceștia au spus că ”niciuna dintre persoanele evacuate nu a suferit vătămări, nefiind solicitată prezența unor echipaje medicale de specialitate la fața locului, până la plecarea forțelor de ordine”.

O comisie internă analizează legalitatea activităților desfășurate de jandarmii participanți la intervenție.

11 persoane au fost evacuate pe strada Meșterul Manole, după ce ocupau abuziv de ani de zile o locuință socială. Citiți AICI mai multe detalii.

Video: Clujul Civic

Comentarii Facebook