Romanii vad Germania si Brazilia favorite la Cupa Mondiala si il prefera pe Lionel Messi, arata un sondaj IRES


Un sondaj de opinie realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie arata ca romanii vad Brazilia sau Germania in postura de castigatoare de Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud.

Romanii sunt foarte interesati de partidele care se joaca, astfel ca 52 % se uita la meciuri, iar 55 % stiu de vuvuzele. Sondajul IRES este elocvent si arata ca 91% dintre romani sunt la curent cu meciurile de la Campionatul Mondial.

Pana acum, 18 % dintre romani au afirmat ca au vazut toate meciurile de la Mondial, iar cifrele arata ca cea mai vizionata partida a fost Germania si Australia, iar pe locul doi este meciul Anglia - SUA

Criza economica i-a facut pe foarte multi suporteri (n.red. 89%) sa vada meciurile acasa in fata micului ecran, numai 3 % au vazut meciurile la bar.

La intrebarea de ce nu ati urmarit nici un meci la Campionatul Mondial, 48% au raspuns ca nu au avut timp, iar 37 % dintre cei consultati au spus ca fotbalul nu este sportul lor preferat.

Studiul IRES arata ca Brazilia si Germania au in ochii romanilor 24% sanse de a castiga trofeul, Spania are 21% sanse, Argentina cu 9% si Italia cu 6% sanse de a ajunge in finala si de a castiga campionatul.

In privinta jucatorilor, 19% dintre romani il prefera pe Lionel Messi, 17% pe Cristiano Ronaldo si 3% pe brazilianul Kaka.

In ceea ce priveste Vuvuzelele, numai 55 % dintre romani au auzit de ele, iar 59 % dintre acestia cred ca ea ar trebui interzise pe stadioane.

Comentarii Facebook