Românii au început deja cumpărăturile pentru masa de sărbători. Care sunt cele mai cerute produse din târgurile de produse tradiționale


Sărbătorile Pascale se apropie, iar românii se pregătesc încă de pe acum. Dacă vreţi să puneţi pe masa de Paşte produse tradţionale sau bio trebuie să pregătiţi ceva mai mulţi bani anul acesta. Pandemia şi scumpirea combustibililor şi a energiei au mărit preţurile. Cu toate acestea, târgurile de profil nu duc lipsă de clienţi. La mare căutare au fost cozonacii, pasca, produsele din carne şi lactate, siropurile naturale, dar şi dulciurile.

Cozonaci pufoşi, pască, turtă dulce, diferite sortimente de brânzeturi, produse din carne, pâine de casă, siropuri naturale, iar lista poate continua. Zeci de producători şi-au expus marfa la târgurile de produse tradiţionale organizate în toată țara. Iar dacă aspectul şi gustul au atras cumpărătorii, preţurile nu prea le-au fost pe plac.

Din păcate, preţurile au mai crescut. Cauza: ştiţi, pandemia trecută, acum a venit şi războiul asta nenorocit, preţul la combustibil, la energie e dezastruos”, spune un producător local. Pandemia şi războiul şi-au pus amprenta şi pe piaţa produselor bio, aşa că nu puţini au fost cei care s-au apucat să cumpere din timp cu gândul la sărbătorile de peste o lună. „Totuşi, încercăm să le menţinem la un nivel cât mai accesibil. În continuare, acum aşteptăm şi de sărbători sigur or să mai crească preţurile”, a mai spus acesta.

Cârnații afumați, slănina și mierea sunt printre cele mai căutate produse la târguri 

În ciuda temperaturii scăzute din timpul dimineții, târgurile tradiționale din toată țara au fost pline de la primele ore. Printre cele mai cerute produse au fost șunca, cârnații afumați, slănina, pâinea de casă, cașcavalul și dulciurile tradiționale, dar și mierea și lumânările, conform Observator.ro.


Comentarii Facebook