Românii adevărați din Apuseni au pus o cruce în locul în care s-a prăbușit avionul medical

 

O cruce a fost pusă în apropierea locului în care s-a prăbușit avionul medical, luni după-amiaza, în comuna Horea, Vârful Petroasa. 

 

Localnicii au dus o cruce la locul accidentului, în cursul zilei de marți, dar autoritățile nu i-au lăsat pe toți să participe și la slujba religioasă. Trei localnici și preotul au dus crucea, iar restul nu au fost lăsați să încalce perimetrul stabilit de procurori.

 

Zona rămâne închisă pentru încă 24 de ore, miercuri urmând să fie reluată ancheta.

 

Oamenii s-au arătat revoltați că nu au fost lăsați toți să ducă crucea. Focul făcut de răniții din accident a fost întreținut pe durata întregii nopți, în memoria victimelor. 

 

Localnicii și-au arătat dezaprobarea și față de modul în care au fost derulate căutările avionului. ”Am fost puși pe drumuri fără cap, de către cei care au condus căutările. Unii ne spuneau să mergem acolo, alții în altă parte. Ni s-a spus în repetate rânduri că au fost găsiți și să ne retragem. Noi am continuat căutările și dacă lăsau după noi îi găseam mult mai repede”, a spus un localnic din satul Petroasa.

 

Oamenii au spus că au fost convocați cu întârziere. ”Avionul a căzut la ora 16.00 și noi numai după 18.00 am fost chemați să ajutăm. Noi știm pădurea ca în palmă și eram aici de la început. Prefectul trebuia să anunțe primarii și să înceapă căutările, după câteva minute”, a mai spus cineva.

 

Cei trei localnici din satul Petroasa, care i-au găsit pe răniți, au fost audiați de procurori.

Comentarii Facebook