Medicul Radu Zamfir a supraviețuit pentru că purta echipament de motociclist: Adrian Iovan ne-a salvat viața

 

Medicul Radu Zamfir, cel care a supraviețuit accidentului aviatic din comuna Horea și le-a acordat ajutor răniților, a plecat la București și a făcut primele declarații. 

 

El a spus că zborul a decurs bine, dar, în timp ce traversau munţii, avionul a intrat în ceaţă, a givrat şi a pierdut un motor. Aparatul de zbor s-a prăbușit, iar el a sărit să le dea ajutor răniților, împrăștiați peste tot în jurul avionului. ”A durat ceva până ne-am găsit. Ne-am descurcat cum am putut, încercam să-i ajutăm pe toţi. Am acordat ajutor cui era de acordat ajutor”, a povestit medicul.

 

Dintr-o aripă a țâșnit combustibil, ceea ce a pus probleme suplimentare, pentru că ”o scanteie era suficienta sa luam foc cu toții”.

 

Pilotul Adrian Iovan i-a cerut medicului Radu Zamfir să-l descarcereze. ”Am încercat, dar nu am reuşit. Ulterior, a devenit inconştient”, a mai povestit medicul.

 

Datorită lui suntem în viaţă, nu trebuie să uităm asta”, a mai spus Radu Zamfir.

 

Medicul Zamfir a spus că purta ”echipament de motociclism: geacă cu protecție, cizme cu protecție”. Despre rolul pilotului Adrian Iovan, doctorul Zamfir a spus că ”îi datoram viata, cei care am scapat. Am zburat de foarte multe ori cu el si si-a facut datoria”.

 

Răniții au fost găsiți de trei localnici, coordonați de Gheorghe Giurgiu. Citește AICI povestea acestui localnic.

 

Pilotul Adrian Iovan și medicul rezident Aurelia Ion au decedat ca urmare a rănilor suferite. Alte patru persoane au fost rănite grav, fiind internate la UPU Cluj.

 

Cauza morții pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aurelia Ion. Cele 6 ore în FRIG i-au omorât 

Comentarii Facebook