România se află pe ultimul loc în Europa la consumul de fructe

 

România se află printre țările din Europa cu cel mai mic consum de fructe pe cap de locuitor.

 

Datele Institutului Național de Statistică, din 2012, indicau faptul că ”România se afla pe ultimul loc la consumul de fructe, cu doar 7 kg de portocale, 5 kg de mere și 2 kg de pere pe cap de locuitor pe an, față de consumul mediu european de fructe care este de 57 kg. pe cap de locuitor”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda.

 

Acesta a inițiat o campanie care susține consumul de produse românești, fiind prezent la târgurile care au avut loc în Transilvania, unde sunt invitați în mare proporție producători autohtoni. 

 

Obiectivele campaniei vizează promovarea și stimularea consumului de fructe și legume românești, precum și a produselor de carne, ouă, panificație și a lactatelor de proveniență românească.

  

Interesant este că România produce anual 5 tone de fructe și legume. Cu toate acestea, peste 90% din fructele și legumele de pe rafturi sunt produse din import.

 

Fructele și legumele sunt unica sursă naturală de vitamina C pentru organism, asigură între 60% și 80% din necesarul de vitamine, reduc efectul acidifiant, conțin glucide, au însușiri diuretice, prin conținutul mare de apă, potasiu și glucide ușor asimilabile. De asemenea, proteinele din legumele oleaginoase au o valoare nutritivă care se apropie de cea a produselor de origine animală. 

 

 

Comentarii Facebook