ROMANIA LAVORO țepuiește pe bandă rulantă românii care visează la slujbe în Italia. ”Trebuie să ne facem noi DREPTATE?”

 

Sute de români sunt înșelați lunar cu oferte de muncă în Italia prin intermediul site -ului ROMANIA LAVORO. Oamenii cer autorităților să se implice, în caz contrar urmând să își facă siguri dreptate.

 

Iata ce am patit. Deci va rog sa ma treceti si pe mine pe lista cea lunga a celor inselati! Si am doar o intrebare la atatea cazuri oare nu se sesizeaza nimeni sa opreasca acesti escroci? Cum de site-uri consacrate ca bestjobs, infomuca, netjobs, ejobs nu elimina aceste escrocherii sau sunt mana in mana cu ei? Ei se folosesc de sigla acestor site-uri si le scade credibilitate in randul oamenilor nu exista o lege pentru asta? Chiar nu pot fi opriti de organele competente?

 

Sau trebuie sa organizam noi, pagubitii, o ”excursie” mai speciala in Lucca sau unde or fi sa-i cautam si sa le scoatem banii pe nas? Eu unul mai astept pana la sfarsitul lunii si daca nu se rezolva nimic merg in Italia si daca-i gasesc o sa se auda-n toata lumea ce vor pati!

 

Nu e vorba de 32,30 euro. Eu am cheltuit cu acte si transferul bancar in total 110 euro, bani care nu erau ai mei erau imprumutati!!!!”, ne-a scris Constantin B.

 

Știri de Cluj a scris despre un clujean ”țepuit” de Asociația Lavoro încă din aprilie 2012. Vezi AICI detalii.

 

După acest articol am primit sute de plângeri din partea altor români care au plătit câte 32,30 de euro, taxa de procesare a cererilor și nu au mai văzut nici banii și nici locul de muncă. Tentativele de contactare a autorităților au eșuat, fiind solicitate plângeri din partea celor păgubiți, care de cele mai multe ori nu fac acest lucru fiind o sumă mică de bani. 

 

Inițial țeapa era cunoscută sub denumirea de Asociatia Lavoro Stranieri, dar acum numele s-a schimbat în România Lavoro.

 

Cei din spate sunt aceeași, însp. În 2012, o păgubită ne scria că a trimis acte si a platit un comision de 23,50 euro catre asociatia din Italia, insa nu a primit contract de munca si este amanata la nesfarsit de reprezentantii Lavoro Stranieri. ”La inceput mi s-au parut seriosi, comisionul era mic si m-au asigurat ca o sa-mi trimita contractul de munca imediat dupa ce le trimit actele necesare pentru inscriere si comisionul. Mi-a spus la telefon un domn Ovidiu Pop din Italia ca a trimis contractul pe mail, dar nu mi-a ajuns nimic. Am asteptat pana dupa Pasti, caci am zis ca e sarbatoare, apoi am sunat iar. Nu mai raspundea. L-am pus pe fiul meu sa sune si i-a raspuns. A spus ca nu stie care este problema si ca sa trimit mail pe adresa actefinale@gmail.com”, a spus Elena. 

 

Același Ovidiu Pop ocupă și acum funcția de director Resurse Umane.

 


Și atunci și acum, însă, problemele apar după plata comisionului, când sunt inventate fel de fel de motive pentru respingerea dosarului. ”Buna ziua. Va informam ca plata asistentei juridice a fost respinsa, din pacate nu a fost efectuata corect deci in sistem sepa. Va rugam sa rezolvati acest inconvenient astazi 02/08/2013. Pentru informatii legate de acest fapt puteti lua legatura cu domnul Ovidiu Pop incepand de la orele 13.30 - 0039/388/7853325. Staff. Romania Lavoro”, a fost răspunsul primit de Constantin B.

 

În spatele acestei escrocherii ar sta un clujean. Sever Titus Sfarlea acuzat că a dat tepe si 2011, in primavara, prin firma Total Service. Despre aceasta firma, sunt sute de plangeri scrise in 2011 pe forumul de pe BestJobs. Atunci oamenii au fost pacaliti sa trimita o taxa de 10,50 euro. 

Comentarii Facebook