România, împărțită între vijelii și caniculă! Cod galben de furtuni în Cluj


România, împărțită între vijelii și caniculă. ANM a emis un cod galben de furtuni în 26 de judeţe, în paralel cu atenţionarea de caniculă.

Potrivit ANM, joi, între orele 11:00 - 22:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Începând de vineri seară (23 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara.

Județele vizate sunt Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

În paralel, joi, vineri și sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat, joi (22 iunie) în regiunile vestice și sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă.

cod.jpeg

Informare meteorologică

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, caniculă

Interval de valabilitate: 22, 23, 24 iunie

Disconfortul termic va fi ridicat, joi (22 iunie) în regiunile vestice și sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă", informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Comentarii Facebook