O nouă disciplină introdusă în şcolile din România. A fost adoptată cu vot final în Camera Deputaţilor


Proiectul de lege pentru introducerea în şcoli a disciplinei despre Revoluţia din 1989, a fost adoptat azi în Camera Deputaţilor. Propunerea legislativă prevede introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România».

După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţia Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică”, anunţă prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, inițiatorul proiectului. 

Proiectul votat cu 215 voturi pentru, 17 împotrivă şi 44 de abţineri, va fi înaintat Senatului. Proiectul legislativ prevede introducerea noii discipline începând cu anul şcolar 2023-2024, alături de integrarea acestei noi discipline în sfera curriculară descrisă prin strategiile adoptate la nivelul şcolilor, a anunţat deputatul liberal.

Comentarii Facebook