Robot pentru curatarea canalizarilor, cumparat de Compania de Apa Somes Cluj - VEZi cum functioneaza un astfel de robot!


Compania de Apa Somes Cluj a cumparat un robot dotat cu camera video pentru curatarea sistemelor de canalizare. Pe langa acest sistem sofisticat au mai fost achizitionate si alte echipamente in valoare de 4.890.000 de lei, plus TVA.

In total, vor fi cumparate 18 utilaje pentru intretinerea sistemului public de canalizare din judetele Cluj si Salaj.

"Valoarea contractului este de 4.890.000 lei, fara TVA, si prevede furnizarea de echipamente si utilaje cu accesoriile aferente, cu o garantie de cinci ani, punerea in functiune, instruirea personalului CASSA care va fi desemnat pentru operare, asistenta tehnica, service si revizii in perioada de garantie. Echipamentele si utilajele achizitionate constau din patru autocuratitoare combinate pentru canalizare, patru echipamente hidrocuratitoare pentru canalizare, opt motopompe mobile, un autocuratitor combinat pentru canalizare cu sistem de reciclare a apei si un laborator mobil CCTV, sistem de robot cu camera video pentru vizualizarea interiorului sistemelor de canalizare", a declarat Daniel Dijmarescu, reprezedntant al Companiei de Apa Somes Cluj.

Echipamentele au fost cumparate in cadrul proiectului "Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata din judetele Cluj/Salaj", cofinantat de Uniunea Europeana.

In paralele se mai deruleaza un proiect in valoare de 196 de milioane de euro pentru "Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata din judetele Cluj/Salaj", in perioada 2008 - 2013. "Contributia nerambursabila a Uniunii Europene se cifreaza la 74%, cea a Guvernului Romaniei la 11,3%, a autoritatilor locale din aria proiectului de 1,9%, restul de 12,8% fiind obtinut de Compania de Apa SOMES prin credit bancar", mai sustin reprezentantii Companiei de Apa Somes.

Comentarii Facebook