Artistii vor putea expune la Cluj in vitrinele magazinelor inchise. Proiectul "Orasul vizibil" este unic in tara


Artistii vor putea sa isi expuna lucrarile in vitrinele magazinelor care nu functioneaza din Cluj-Napoca, in cadrul unui proiect de arta urbana unic in tara.

"Vom lansa, in toamna, un proiect unic in Romania, prin care se ofera posibilitatea artistilor plastici contemporani de a-si expune lucrarile pe vitrinele magazinelor care nu functioneaza sau pe o parte a spatiilor de afisaj public din Cluj-Napoca. Oferim o sansa de afirmare a unor artisti contemporani", a declarat Sorin Apostu.

Proiectul este initiat de primaria Cluj-Napoca si Fundatia AltArt, iar in prima faza vor fi afisate 7 lucrari, selectate de un juriu. 

Presedintele Fundatiei AltArt, Szakats Istvan, a declarat ca isi doreste sa ofera sansa artistilor plastici de a "starni creativitatea sociala". Artistii vor putea sa isi trimita propunerile pana in 20 septembrie si selectia finala va fi facuta pana in 9 octombrie.

Lucrarile alese vor fi expuse din 10 noiembrie, in vitrinele din zona centrala a orasului si daca proiectul va avea succes va fi extins si in alte cartiere.

Comentarii Facebook