Premiera medicala la Cluj, o femeie de 70 de ani care avea cancer la vezica a fost operata cu robotul Da Vinci-VIDEO

O femeie care suferea de cancer la vezica urinara a fost operata astazi la Cluj in premiera nationala cu ajutorul robotului Da Vinci. Interventia chirurgicala a fost facuta la Spitalul Municipal si a durat aproape sase ore.


Pacienta operata de medicii clujeni are 70 de ani. Dupa cateva ore de la interventia chirurgicala, Maria Pura se simte bine. Medicii i-au extirpat vezica, dar si aparatul genital, deoarece cancerul era extins peste tot.

 

"Avea probleme mari si daca nu am fi extras totul  operatia ar fi fost fara rost. A durat interventia 6 ore, dar totul pare sa fie bine acum", a declarat profesorul Ioan Coman, seful sectiei de Urologie din cadrul Spitalului Municipal Cluj-Napoca, pentru Stiri de Cluj. ro.

Chirurgul a mai adaugat ca robotul are un mare avantaj prin faptul ca incizia este foarte precisa si "suturile pe care am fost obligat sa le fac au fost de asemenea foarte exacte. La experienta mea este imposibil sa fac asemenea suturi cu mana libera".

Pensionara a fost operata cu ajutorul unui robot de ultima generatie, care foloseste vedere 3D. Medicii spun ca avantajele sunt multiple, pierderea de sange este minima, iar refacerea dupa operatie este mult mai rapida. Robotul Da Vinci, are patru brate, costa doua milioane de euro si a fost cumparat de Ministerul Sanatatii din taxa de viciu.

Comentarii Facebook