Rezidentii la medicina au un ghid pentru concursul din 2012. Lansarea s-a facut in premiera la Cluj


Cartea "Book des ECN", prima editie in limba romana a bibliografiei pentru accesul la rezidentiat, a fost lansata, in premiera nationala, la Cluj-Napoca.

Volumul a fost lansat in cadrul intalnirii Asociatiei Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania (AUMFR), la care a participat si ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

"Cei sase rectori, membri ai AUMFR, au achizitionat dreptul de copyright pentru cartea 'Book des ECN', care va constitui bibliografia unica pentru accesul in rezidentiat incepand cu anul 2012. Volumul a fost publicat in martie 2011, de catre Global Media Santé, editia in limba romana fiind agreata de Ministerul Sanatatii. Sper ca aceasta carte, tradusa din franceza intr-un timp record si lansata in premiera nationala, sa constituie un instrument care va facilita accesul la rezidentiat. in locul a numeroase carti, va fi una singura, o carte care sa fie de referinta privind diversitatea temelor pentru rezidentiat", a declarat Constantin Ciuce, rectorul UMF Cluj.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a declarat ca aceasta lucrare este foarte importanta.

"Rezidentiatul e un lucru extrem de important pentru viitorul unui medic. Aparitia unei astfel de lucrari extrem de valoroasa, este importanta si poate standardiza si face o comparatie intre candidati si sa promoveze valorile. Este si fenomenul migratiei medicilor iar un sistem de rezidentiat foarte bine cotat, poate fi atractiv pentru tinerii medici sa ramana acasa", a spus Ritli.

Cartea este tiparita in 6.000 de exemplare si costa 200 de lei bucata, urmand sa fie distribuita in universitatile de medicina.

Comentarii Facebook