Regizorul Tompa Gabor ii acuza pe sindicalistii de la Opera din Cluj ca folosesc "metode parsive"

Regizorul Tompa Gabor sustine ca sindicalistii de la Opera Romana din Cluj au incalcat legea confidentialitatii, cand au anuntat valoarea contractului pe care el il are cu institutia.

 

Sindicalistii de la Transilvania Art l-au acuzat pe Tompa Gabor, director al Teatrului Maghiar din Cluj, ca a incasat 18.000 de euro in baza unui contract cu Opera clujeana ca sa puna in scena "Don Giovanni". "Cand ati negociat aceasta suma "de criza" v-ati gandit ca noi desi lucram impreuna si "cot la cot" cu dvs., traim lunar din suma de 600 de lei?", spuneau in urma cu o saptamana reprezentantii sindicatului din Opera Romana intr-un comunicat.

 

Tompa Gabor ii acuza acum pe sindicalisti ca au "umflat" suma si ca au incalcat legea confidentialitatii, anuntand in presa valoarea unui contract individual. El spune intr-un comunicat ca informatiile sunt neadevarate si neverificate si ca sindicalistii incearca sa induca in eroare opinia publica "prin metode parsive si lipsite de corectitudine".

 

"Indiferent care ar fi soarta spectacolului si a colaborarii mele cu Opera Nationala din Cluj, va voi duce, stimati tovarasi, faima, oriunde voi lucra in lume, ca exemplu terifiant al miscarii anticulturale, care, sunt convins, va aduce prejudicii grave institutiei si intregii imagini a Romaniei", si-a incheiat scrisoarea adresata sindicalistilor de la Opera din Cluj regizorul Tompa Gabor.

 

Angajatii Operei au intrat la inceputul saptamanii in greva, cerandu-i ministrului Culturii demiterea directorului institutiei Rares Trifan, acuzat de management defectuos. Sindicalistii si-au reluat lucrul dupa o zi, acceptand sa negocieze cu conducerea Operei.

 

Foto: huntheater.ro

Comentarii Facebook