Marti 30 Noiembrie

Rectorul UBB, Daniel David, inclus în Top 100 manageri de succes din România în 2020


Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, a fost inclus recent în clasamentul Top 100 manageri din România în 2020, realizat de revista Capital. Daniel David este rector al UBB Cluj numai din martie 2020.

Așa cum arată autorii topului, trecerea eficientă prin pandemie a unei comunități academice de aproape 55.000 de oameni distribuiți în 8 județe și 11 orașe, cu protejarea adecvată într-o pandemie a sănătății membrilor comunității, asigurarea veniturilor și derularea la un nivel adecvat de calitate a activităților academice pentru a nu afecta parcursul de viață al studenților au stat la baza acestei decizii. În plus, dezvoltările inovative ale universității în această perioadă (ex. noua psihopedagogie universitară cu introducerea realității virtuale/augmentate – UBB-EON-XR Center; organizarea UBB în Școli academice; noul Centru de Industrii Creative, etc.) și poziționarea pe prima poziție în țară conform rankingurilor internaționale (sintetizate în Metarankingul Universitar-2020) au consolidat opțiunea de includere a rectorului UBB în Top 100 manageri de succes din România.

”UBB este un reper academic în țară și pe alocuri și în străinătate, bucurându-se de multe premii și onoruri academice. Sincer spus, nu am fost conștient că este analizată în țară și în zona managementului profesionist, deși, reprezentând o comunitate de aproape 55 000 de oameni și fiind unul din angajatorii principali în Cluj-Napoca/Transilvania, este absolut normal să se întâmple asta. Așadar, este excelent că UBB a atras și atenția mediului socio-economic, nu doar ca un partener academic posibil, dar și ca potențial model de management. Direct spus, eu încerc un management inovativ – ca sinteză între un model academic tradițional de „Rector Magnificus” și cel modern de „President-CEO” -, dar mereu academic, așa cum stă bine universității noastre, și mă bucur că reușim. În final aș mai adăuga doar că un bun manager trebuie să aibă și o echipă bună – în opinia mea, managerul trebuie să dea viziunea și strategia, tactica/tehnica făcându-se împreună cu echipa -, iar la UBB reușita managerială este una de echipă, alături de prorectorii și decanii selectați de rector, cu implicarea consiliilor/comisiilor și structurilor administrative din UBB și cu suportul constant al Senatului UBB”, afirmă prof. univ. dr. Daniel David. 

Prof. univ. dr. Daniel David a fost ales în luna martie 2020 în funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca cu Programul de management ProUBB+ / UBB – Universitate de clasă mondială (world-class) prin încredere și deschidere (https://danieldavid.ro/wp-content/uploads/2020/01/Daniel-David-Programul-ProUBBFinal.pdf), care a obținut peste 70% dintre voturile exprimate de membrii comunității noastre academic.

Foto: Nicu Cherciu

Comentarii Facebook