Rectorul UBB Cluj, Daniel David: Avem în licee 42% analfabeți funcționali. Ei vor conduce România


Renumitul psiholog clujean și rector al UBB Cluj, Daniel David, este îngrijorat de faptul că avem 42% dintre tinerii de 15 ani sunt analfabeți funcționali. 

Distanța dintre elite și analfabeți este foarte mare și se vede de exemplu cel mai bine în învățământul preuniversitar unde avem performanțe la olimpici și să ai 42% din cei de 15 ani analfabeți funcționali în același sistem. Este trist, pentru peste 3 ani cei care acum au 15 ani sunt cei care votează, vor intra în câmpul muncii, sunt cei care încep să conducă societatea. Vor da la facultate, 42%”, a spus Daniel David, la podcastul Clujul Cultural.

Despre soluții daniel David a spus că spera și încă speră ca proiectul țară al președintelui Iohannis să fie pus pe tapet. ”Sunt în comisia națională a președintelui, dar nu se mai face mare lucru. Noi am dat o serie de documente. Probabil că au fost alegeri, și vin alegerile și președintele nu vrea să-l lege de perioada alegerilor. După ce trec alegerile ar trebui pus pe tapet pentru că România are nevoie de un proiect de țară în acest sens”, a mai precizat Daniel David.

Comentarii Facebook