Vineri 23 Aprilie

Recomandările polițiștilor pentru șoferii clujeni: Cum trebuie să conduceți pe vreme ploioasăPolițiștii clujeni au emis o serie de recomandări pentru șoferi pe vreme ploioasă.

Pe timpul deplasării, le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

De asemenea, recomandăm evitarea acţionării bruște a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare”, transmite Poliția Clujeană.

De asemenea, oamenii legii le recomandă conducătorilor auto să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie prezenți în trafic.

Pietonii sunt sfătuiți și ei să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Comentarii Facebook