Recomandările polițiștilor de Black Friday. Ce trebuie să faci pentru a nu deveni țina escrocilor



Poliția Română a lansat o serie de avertisemte și recomandări pentru cetățeni, cu ocazia perioadei de ”Black Friday”, când multe persoane vor plăti online produsele comandate.

Astfel, polițiștii recomandă să verificați dacă site-ul cu care faceți tranzacția este de încredere (dacă oferă date de identificare complete - contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc.) şi să analizaţi opiniile altor cumpărători, condiţiile de livrare şi de garanţie.

Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite. Este indicat să nu se completeze niciun formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă emailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing”, informează IGPR.

De asemenea, oamenii legii spun că ar trebui să verificați de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.

Totodată, se recomandă folosirea unui serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că plătiți pentru ce ați comandat.

Comentarii Facebook