Cerșea în centrul Clujului și brutaliza un biet câine. O clujeancă a luat atitudine

 

O clujeancă a luat atitudine față de o femeie care cerșea în centrul orașului, lângă Sora, folosind un biet câine.

 

Este vorba despre un câine din rasa Chow-chow, căruia i-au fost puși ochelari de soare pentru a ”stoarce” cât mai mulți bani de la trecători. Problema era că bietul animal era și bruscat. 

 

Ea a luat atitudine și acum le cere clujenilor să nu mai ofere bani, pentru că acest lucru nu rezolvă nimic.

 

Sunt un cetatean care nu accepta violenta sub nici una din formele ei, cu atat mai putin cand victimele nu se pot apara. Bucurandu-ma de faptul ca m-am intors sa traiesc in orasul meu natal, unde pot umbla pe strada fara teama, dau peste acest caz total nefericit. Astazi, in jurul ore 11:40, trecand pe langa Sora, observ un caine extrem de simpatic, un Chow-chow, bietul de el, cu ochelari de soare. Incerca cu disperare sa ajunga in directia unui copil, moment in care asist la o scena iritanta: proprietara lui (nici stapan n-o pot numi) l-a bruscat si l-a tras cu brutalitate inspre ea, impingundu-i nervoasa ochelarii inspoi pe bot. Am ramas socata si continuam sa observ cum il brutalizeaza. Dupa ce am reusit sa-mi regin din impact, am intrebat-o de ce il agresesza, daca nu a facut absolut nimic. Evident, a inceput sa ma "binecuvanteze" iar eu i-am promis ca o voi denunta pentru abuz impotriva animalelor. M-am informat si am vazut ca as avea nvoie de doi martori pentru a face plangerea. Am stat cateva minute acolo, incercand sa o filmez, dar va dati seama ca incepuse sa-si schimbe comportamentul. Am stat si am observat cum trecatorii, sufletisi, scoteau bani si ii umpleau recipientul respectivei. Nu pot decat sa imi imaginez ce-o fi in mintea celor care sustin abuzul impotriva acestui catel, oferind bani. Sunt convinsa ca ei, lasandu-se dusi se sentiment si de dragalasia animalului cred ca prin acest mijloc ii fac un bine cainelui. Eu cred ca reusesc exact contrariul. Cu cat ii ofera mai multi bani, cu atat va continua maltratarea.

 

Dupa o ora m-am intors ca sa vad daca voi reusinsa o filmez. Inainte sa reusesc sa-mi scot telefonul din buzunar am vazut-o cum brusca in continuare catelul, in sensul ca nu-l lasa nici sa se ridice din sezut. Am inteles imediat ca "job-ul" lui era sa stea stana de piatra cine stie cate ore pe zi, spre amuzamentul trecatorilor. Ei bine, pe mine nu ma amuza suferinta unui animal. Asa ca iau atitudine si nu mai vreau sa vad asa ceva pe strazile Clujului. M-am intors in acest oras tocmai pentru a trai in pace si armonie. Nu vreau sa mai trec prin oras si sa mai vad cainele maltratat, la slujba. Va solicit sprijinul in a ma ajuta sa constientizam comunitatea ca NU ajuta cainele oferind bani, ba din contra. Il condamna sa stea mult timp de acuma inainte pe strada, muncind pentru cine nu-l iubeste. Iar daca "afacerea" aceasta e atata de profitabila, va asigur ca in curand vom vedea mai multi caini maltratati prin Cluj. Eu una spun un NU CATEGORIC unor astfel de "amuzamente”, ne-a relatat clujeanca.

Comentarii Facebook