Recensamant 2011! Ce te intreaba un recenzor: "Cine e capul familiei?" si "Cati copii nascuti vii aveti?" VIDEO


Unele dintre intrebarile recenzorilor pot parea absurde pentru foarte multa lume: "Cati copiii nascuti vii aveti?", "Unde ati nascut?" si "Cine e capul familiei?", dar si intrebari despre starea de sanatate.

Interviul cu un recenzor dureaza in medie intre 5 si 7 minute, dar unele dintre intrebari sunt ciudate. Trecand peste intrebarile simple din chestionar despre membrii familiei si ocupatie, recenzonul va va intreba si din ce an a fost construit blocul in care locuiti, daca aveti copii nascuti vii si unde i-ati nascut.

Nu lipsesc nici intrebarile despre starea de sanatate, astfel ca recenzorul va dori sa stie daca auziti sau vedeti bine, dar si daca aveti probleme motorii.

 

Intrebarea despre cine este capul familiei se inscrie la capitolul intrebari ciudate. "Capul familiei este cel pe care membrii il vad drept lider. Poate fi sotul, poate fi sotia, sau alta persoana, recunoscuta asa in familie. Daca barbatul aduce mai multi bani in casa, dar femeia decide cum sunt cheltuiti, poate fi ea capul familiei", a explicat Vladimir Alexandrescu, director de comunicare la Institutul National de Statistica. "Exista un interes sociologic pentru aceste date, pe baza lor se formeaza nucleele familiale", a mai spus el.

 

"Ce am stiut am raspuns. Stiam ca am vazut la televizor si am fost bucuroasa ca m-au prins acasa si nu am luat amenda. Procedura e destul de complicata pentru ca sunt multe intrebari", a spus Felicia Lado, o clujeanca vizitata joi, 20 octombrie de recenzor.

"Formularele sunt mai complexe fata de 2002. Lumea s-a schimbat si trebuie mai multe intrebari decat atunci, dar si mai diferite. Mi-au fost repartizate 80 de familii si sper ca pana in 31 octombrie sa termin treaba", a spus recenzorul Elena Socaciu.

Comentarii Facebook