Realitatea TV Cluj a depus la CNA o cerere de intrerupere a emisiei, cu mai mult de o luna inainte ca proprietarul sa puna lacat pe sediu- EXCLUSIV

 

Conducerea Realitatea TV Cluj a depus o cerere de intrerupere de emisie in 27 iulie 2010, adica cu mai bine de o luna inainte ca proprietarul sa isi dea seama ca cei de la Realitatea TV Cluj vor sa plece si sa inchida sediul de pe strada Heltai Gaspar nr 1 B  in 29 august 2010.

 

Pana atunci, insa, Realitatea TV Cluj a continuat sa emita, fara sa le comunice angajatilor ca reprezentantii conducerii au cerut intreruperea emisiei. 

 

Potrivit unui raspuns primit de Stiri de Cluj de la CNA, "solicitarea de intrerupere a emisiei serviciului de programe Realitatea TV din Cluj a fost depusa la CNA in 20.07.2010". In plus, potrivit art. 57 alin 1, litera b, din Legea Audiovizualului nr. 504/2002, termenul maxim pana la care Realitatea TV Cluj poate sa reintre in emisie este 17 octombrie 2010. In caz, contrar, Realitatea TV Cluj va ramane fara licenta.

 

"Potrivit articolului de lege mai sus invocat, licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu, in conditiile in care "titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe, pentru care i s-a acordat licenta audio-vizuala, mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului", se arata in raspunsul oficial primit de la CNA la solicitarea Stiri de Cluj. ro.

 

In cadrul aceluiasi raspuns, reprezentantii CNA ne-au comunicat ca in momentul de fata sunt depuse cereri de intrerupere a emisiei si pentru urmatoarele statii Realitatea Media SA:

 

Realitatea TV din Ramnicu Valcea, Focsani, Baia Mare, Piatra-Neamt

Realitatea FM din Sibiu, Cluj

Radio Guerrilla din Sibiu, Focsani, Cluj, Baia mare, Piatra-Neamt

 

Realitatea TV Cluj a emis ultimul jurnal vineri, 27 august, la ora 18.00, iar duminica dimineata proprietarul cladirii, Iacob Aldea, a pus lacat pe imobil din cauza restantelor la chirie.  

 

Comentarii Facebook