Reacția Uber, după ce serviciul de ride-sharing a fost ”interzis” la Cluj: Decizia este dezamăgitoare


Curtea de Apel Cluj a luat decizia de a interzice aplicația de ride-sharing Uber, la Cluj.

Conducerea companei a reacționat rapid, precizând că aplicația poate funcționa în continuare, deoarece în prezent lucrează doar cu operatori de transport autorizați.

Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend” - au declarat oficialii Uber.  

Conform reprezentanților companiei, o primă analiză a deciziei Curții de Apel arată că parte a acțiunilor cerute de reclamanți au fost respinse și că serviciul Uber NU este interzis în Cluj. Cu toate acestea, se pare că decizia a dispus încetarea activităților de suport direct pentru șoferii parteneri oferite de către Uber Systems România în Cluj 

Guvernul României s-a angajat recent să reglementeze serviciile de ridesharing, în următoarele săptămâni, printr-o ordonanță de urgență

Țări precum Finlanda, Portugalia, Estonia, Lituania, Croația, Slovacia, Cehia sau Polonia au adoptat sau sunt în curs de adoptare a unor reforme care deschid piața pentru noi alternative de mobilitate, cum ar fi aplicațiile de ridesharing. 

Comentarii Facebook