Razii în trafic la Cluj, în weekend. Sute de șoferi au fost amedați, iar zeci au rămas fără permis


Poliţiştii clujeni au fost prezenţi și la sfârșitul săptămânii pe principalele artere de circulaţie pentru a fluidiza traficul şi pentru a crește gradul de siguranță rutieră.

Poliţiştii rutieri au acţionat, în perioada 10-13 martie a.c., pe raza localităților urbane, precum și pe sectoarele de drum național din județul Cluj pentru fluidizarea traficului, astfel încât să fie evitate, pe cât posibil, blocajele rutiere. Totodată, activitatea a avut ca şi scop prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere, cauze ale accidentelor de circulaţie, precum şi a transportului ilicit de mărfuri”,informează IPJ Cluj.

Acţiunea s-a axat, cu precădere, pe respectarea prevederilor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor și combaterii faptelor de conducere a autovehiculelor sub influența alcoolului.

Astfel, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare.

În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat 539 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 142 au vizat depășirea vitezei legale (10 cazuri de depășire cu mai mult de 50km/h a vitezei maxime admise), 4 conducere autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și 393 alte abateri.

De asemenea, poliţiştii clujeni au reţinut 38 permise de conducere şi au retras 27 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Totodată, opt conducători auto depistaţi în trafic sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal.

Comentarii Facebook