Razii de amploare la Cluj. Sute de amenzi aplicate de polițisti în doar câteva zile



Polițiștii clujeni au efectuat o serie de controale de amploare pe raza județului, zilele trecute, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 4 – 7 iulie a.c., poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, precum și din cadrul formaţiunii de arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat 85 de filtre rutiere, 35 de controale, 3 razii și alte activități specifice muncii de poliţie”, informează IPJ Cluj.

În cadrul acţiunilor au fost verificate 30 de unităţi comerciale, 24 de obiective asigurate cu pază și 2 transportatori de valori, fiind constatate 14 infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulației), 10 dintre acestea fiind depistate în flagrant delict.

De asemenea, poliţiştii au depistat 10 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, 3 dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 396 de sancţiuni contravenţionale, dintre care cele mai multe au vizat abateri la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, încălcări ale Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică și ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Totodată, oamenii legii au reţinut 47 de permise de conducere şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

Comentarii Facebook