Razii de amploare în piețele din Cluj. Câte amenzi au dat polițiștii


Polițiștii clujeni au efectuat, miercuri, o serie de controale de amploare în zona principalelor piețe agroalimentare din cartierele Mărăști, Mănăștur și Centru.

Astfel, conform IPJ Cluj, la data de 13 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Cluj-Napoca cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune de menţinere a unui climat de siguranţă publică în zona Pieţelor Agroalimentare Mihai Viteazul şi Mărăşti, fiind desfăşurate activităţi  pentru combaterea comerțului stradal ilicit, depistării persoanelor care practică cerşetoria, dar și activităţi pentru fluidizarea traficului rutier pe Bulevardul  21 Decembrie 1989,  respectiv pe străzile Arges, Ploieşti şi  Constanţa.

Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 75 de persoane şi verificarea a 18 vehicule. De asemenea au fost controlaţi 48 de comercianţi, persoane fizice sau juridice. Neregulile constatate de către poliţişti în timpul acţiunii au condus la aplicarea a 46 de sancţiuni contravenţionale, respectiv: 6 pentru tulburarea ordinii publice conform Legii nr.61/1991 republicată, 17 pentru abateri de la legislaţia rutieră, conform O.U.G. 195/2002, 5 pentru activităţi de comerţ ilicit, conform Legii nr. 12/1990, 11 pentru incălcări ale Legii 145/2014, Legea pieţelor, iar 7 la alte acte normative. Au mai fost ridicate 2 autoturisme care erau staţionate neregulamentar. 

Tot la data de 13 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Cluj-Napoca cu sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Ştefan Ciceo POP” Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune de menţinere a unui climat de siguranţă publică în zona Pieţelor Agroalimentare Flora şi Ion Meşter, a străzilor  Calea Floreşti, Calea Mănăştur, Primăverii, Izlazului, Vidraru şi Mehedinţi. Au fost avute în atenţie activităţile de comerţ stradal ilicit, prevenirea şi combaterea fenomenului cerşetoriei şi prevenirea accidentelor rutiere.

Cu ocazia desfășurării activităților au fost legitimate 51 de persoane şi au fost controlate 18 vehicule. Neregulile constatate au impus aplicarea a 8 sancţiuni  contravenţionale, 4 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice conform Legii nr. 61/1991 republicată şi 4 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, conform  O.U.G.  195/2002.


Comentarii Facebook