Razii de amploare ale Poliției în Cluj. Au dat aproape 1.000 de amenzi și au confiscat bunuri de peste 120.000 euro



Polițitșii clujeni au efectuat o serie de controale, percheziții și filtre rutiere zilele trecute pe raza județului Cluj.

Astfel, potrivit IPJ Cluj, în perioada 8 – 14 iunie,s-au desfăşurat, pe raza judeţului, patru percheziţii, 37 de filtre rutiere şi 291 de controale, dintre care activităţile pe linie de ordine publică au fost cele mai numeroase.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 27 de infracţiuni flagrante, de natură judiciară, economico-financiară, precum şi infracţiuni rutiere. De asemenea, poliţiştii au identificat 40 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, 14 au fost reţinute pentru 24 de ore, iar faţă de opt dintre ele, instanţa competentă a luat măsura arestării preventive.

Totodată, au fost depistate două persoane urmărite şi au fost puse în aplicare şase mandate de executare a pedepsei închisorii.

S-a verificat activitatea a 150 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 181 entităţi.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 971 de sancţiuni contravenţionale, dintre care cele mai multe au vizat abateri la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi încălcări ale Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

Având în vedere abaterile depistate, poliţiştii rutieri au reţinut 35 de permise de conducere şi au retras 21 de certificate de înmatriculare.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de aproximativ 560.000 de lei (de exemplu, aproape 600.000 de ţigarete de contrabandă au fost ridicate de către poliţiştii clujeni, în urma unui control în trafic).

Comentarii Facebook