Razie la vânzătorii de petarde! Peste 15.000 de articole pirotehnice confiscate la Cluj într-o singură zi VIDEO



Polițiștii clujeni au întețit numărul controalelor ce vizează comercializarea ilegală a articolelor pirotehnice, odată cu apropierea trecerii dintre ani.

Astfel, aproximativ 15.000 de petarde au fost confiscate de oamenii legii într-o singură zi.

La data de 28 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia1 Poliţie au depistat în trafic, pe strada I. P. Voiteşti, un autovehicul cu care se transportau aproximativ 12.000 de petarde. Conducătorul auto, de 49 de ani, din Cluj-Napoca, nu a putut să prezinte documente de provenienţă pentru materiale pirotehnice, din categoria 2 şi 3, deţinute.

Totodată, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat doi bărbaţi care ar fi comercializat ilegal articole pirotehnice. Un bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, care deţinea peste 400 de petarde, a fost identificat pe raza comunei Gilău, iar un bărbat, de 31 de ani, a fost depistat într-o piaţă din zona centrală, având asupra sa peste 1.700 de petarde.

Alte două persoane, suspectate că ar comercializa ilicit peste 600 de petarde, au fost depistate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin.

Materialele pirotehnice au fost confiscate şi se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ,,efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Comentarii Facebook