Razie la Târgul de la Negreni! Polițiștii au găsit adevărate ”COMORI” vândute la negru - VIDEO


Polițiștii au confiscat zeci de obiecte de artă, flori de mină şi monede antice de la Târgul de la Negreni.

În perioada 8 - 12 octombrie a.c., Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, a organizat o acţiune pentru protejarea patrimoniului cultural naţional, în Târgul de icoane şi antichităţi din localitatea Negreni, judeţul Cluj”, anunță reprezentanții IGPR.

În urma controalelor de specialitate, au fost identificate mai multe persoane care comercializau 87 de monede antice şi medievale, din argint şi bronz, provenite din braconaj arheologic. De asemenea, au fost descoperite 96 de tablouri şi 71 de flori de mină, ce erau comercializate ilegal.

Bunurile culturale au fost ridicate şi predate Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj – Napoca şi Muzeului Aurului din municipiul Brad.

Oamenii legii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii nr. 182/2000 pentru protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, şi Legii nr. 85/2003 - Legea Minelor.

Comentarii Facebook