Descoperiri INCREDIBILE la Târgul de la Negreni! E raiul HOȚILOR - VIDEO

 

Polițiștii au descins la Târgul de la Negreni, de unde au confiscat zeci de monede antice, tabouri și flori de mină.

 

96 de tablouri, peste 70 de flori de mină şi aproape 90 de monede comercializate ilegal, au fost ridicate de poliţiştii specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul I.G.P.R., în urma unei acţiuni desfăşurate în Târgul de icoane şi antichităţi din localitatea Negreni, judeţul Cluj.

 

În perioada 8 - 12 octombrie a.c., Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, a organizat o acţiune pentru protejarea patrimoniului cultural naţional, în Târgul de icoane şi antichităţi din localitatea Negreni, judeţul Cluj”, precizează Poliția Cluj.

 

La acţiune au participat poliţişti de investigaţii criminale cu atribuţii pe linia protejării patrimoniului cultural naţional din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R. şi din cadrul I.P.J. Alba, Bihor, Cluj, Gorj, Hunedoara, Neamţ, Mureş şi Sibiu. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de investigare a fraudelor şi de ordine publică.

 

În urma controalelor de specialitate, au fost identificate mai multe persoane care comercializau 87 de monede antice şi medievale, din argint şi bronz, provenite din braconaj arheologic. De asemenea, au fost descoperite 96 de tablouri şi 71 de flori de mină, ce erau comercializate ilegal.  

 

Bunurile culturale au fost ridicate şi predate Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj – Napoca şi Muzeului Aurului din municipiul Brad. 

 

Poliţiştii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei.

Comentarii Facebook