Razie la discoteca din Măguri Răcătău. Polițiștii au găsit un DJ cu peste 30.000 de melodii piratate - VIDEO


O descindere de amploare s-a desfășurat în comuna clujeană Măguri Răcătău, unde 27 de polițiști de la IPJ Cluj, alături de comisari din cadrul Gărzii Financiare Cluj, au verificat două societăți comerciale.

Într-una dintre discotecile în care a avut loc descinderea, unul dintre Dj, Cristian A. din Cluj-Napoca, în vârstă de 23 de ani, a fost surprins cu 30.000 descărcate ilegal pe laptop și 101 CD-uri piratate.

A fost depistat şi identificat Cristian A. de 23 de ani, din Cluj-Napoca, care difuza muzică ambientală în local de pe laptop în memoria căruia erau stocate aproximativ 30.000 de opere muzicale, deţinând totodată 101 CD-uri care nu prezentau caracteristicile unui produs original", se arată în comunicatul de presă emis de IPJ Cluj.

Tânărului i-a fost întocmit un dosar penal pentru deţinerea de mărfuri-pirat în scopul utilizării prin comunicare publică la punctele de lucru ale persoanelor juridice şi comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 139 ind. 6 al. 2 şi art. 140 al. 1 lit. c din Legea 8 din 1996 republicată.

Descinderea a avut ca scop prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale de natura economico-financiară, prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite cu violenţă, depistarea persoanelor şi a bunurilor urmărite în temeiul legii şi verificarea modului de respectare a legislaţiei rutiere de către conducătorii auto.

În total au fost legitimate 180 de persoane și au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.950 lei. Polițiștii au mai confiscat și bunuri în valoare de 1.525 lei.

Comentarii Facebook