Razie la cămătarii din Turda! Trei persoane au fost reținute de Poliție



Polițiștii clujeni au efectuat, joi, mai multe percheziții domiciliare în Turda, reţinând pentru 24 de ore 3 persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „şantaj” şi „camătă”.

La data de 8 mai a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Turda, au efectuat percheziţii în municipiul Turda, la domiciliile a trei bărbaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „şantaj” şi „camătă””, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

În urma acestor activităţi, poliţiştii au ridicat înscrisuri şi arme albe.

În perioada 2009-2014, bărbaţii ar fi împrumutat mai multor persoane diferite sume de bani, solicitând lunar o dobândă de 100%.De asemenea, atunci când persoanele care au luat împrumuturi au ajuns în imposibilitate de plată, aceștia ar fi fost ameninţaţi cu săvârşirea de acte de violenţă asupra lor şi a familiilor lor.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, până în acest moment au fost identificate 9 părţi vătămate care ar fi împrumutat bani de la cei trei bărbaţi, prejudiciul cauzat persoanelor vătămate fiind evaluat la aproximativ 4.600 lei.

Cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 39 şi 68 de ani, din Turda, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „şantaj” şi „camătă”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 207 alin. 3 şi art. 351 din Codul penal.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Comentarii Facebook