Razie în trafic la Cluj! Șoferii care nu poartă centura au fost sancționați dur FOTO



Polițiștii clujeni au efectuat o razie amplă în trafic, fiind aplicate peste 310 amenzi â pentru neportul centurii de siguranţă şi transportul necorespunzător al minorilor.

Oamenii legii au aplicat, joi, în doar două ore, 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 5.500 lei, în urma unei acţiuni desfăşurate în municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, în perioada 7- 9 octombrie, poliţiştii rutieri au aplicat 315 sancţiuni contravenţionale, în urma unei ample acţiuni pentru prevenirea şi depistarea neregulilor comise la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pe raza întregului judeţ.

Poliţiştii rutieri au verificat, cu precădere, respectarea neregulilor privind portul centurii de siguranţă şi trasportul minorilor în dispozitive de retenţie.

De asemenea, aceştia au avut în vedere cunoaşterea şi respectarea noilor prevederi ale legislaţiei rutiere, printre care se numără îndatorirea conducătorilor auto de a informa şi a se asigura că pasagerii poartă centura de siguranţă.

”Dată fiind importanţa pe care o prezintă siguranţa rutieră a celor mai tineri participanţi la trafic, s-a verificat şi transportul minorilor, cu vârste de până la trei ani şi cu o înalţime de maxim 1,5 m, în autovehicule prevăzute cu sisteme de siguranţă”, informează repreentanții IPJ Cluj.

În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 315 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 50.000 lei, la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 217 s-au aplicat în Cluj-Napoca. În municipiul Dej au fost depistate 29 de astfel de abateri, iar 22 în Turda. În Huedin s-au înregistrat 18 sancţiuni, 13 au fost aplicate în Gherla, iar 16 în Câmpia Turzii.

Comentarii Facebook