Razie în trafic la Cluj-Napoca! S-au dat 100 de amenzi în doar 2 ore


Polițiștii de la Rutieră au desfășurat, miercuri, o serie de acțiuni pe raza municipiului Cluj-Napoca.

La data de 18 noiembrie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune punctuală pe raza municipiului, în scopul întăririi gradului de disciplină rutieră în rândul participantilor la trafic, verificării legalităţii transporturilor rutiere de persoane, precum şi pentru limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS COV-2”, conform IPJ Cluj.

În cele 2 ore, poliţiştii au legitimat 324 de persoane şi 296 de vehicule şi mijloace de transport în comun. 

Urmare a neregulilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 124 de sancţiuni contravenţionale. 

Astfel, pentru nerespectarea normelor de circulaţie, au fost aplicate 100 de sancţiuni, conform OUG 195/2002R, 48 dintre acestea fiind aplicate pentru  nerespectarea regimului legal de viteză şi 17 pentru nepurtarea centurii de siguranţă. 

Totodată, poliţiştii au reţinut  permisele de conducere a 2 conducători auto pentru neacordarea de prioritate persoanelor angajate în traversarea regulamentară a străzii, fiind retrase şi 2 certificate de înmatriculare. 

În urma nerespectării măsurilor de protecţie individuală pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020R. 

Acţiunea a beneficiat de sprjinul poliţiştilor locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.     


Comentarii Facebook