Razie în trafic la Cluj-Napoca! Câți vitezomani și șoferi beți la volan au fost prinși FOTO


Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat, joi, o serie de acţiuni punctuale pe raza municipiului, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, creșterii gradului de disciplină rutieră, precum și pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice.

Astfel, în intervalul orar  17.00-19.00, poliţiştii au legitimat 286 de persoane şi au verificat 263 de vehicule. 

În cadrul acţiunii, a fost acordată o atenţie deosebită modului de respectare a prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19. În acest sens, politiştii au procedat la verificarea în trafic a unui număr de 32 de mijloace destinate transportului public de persoane. 

Neregulile constatate au impus aplicarea unui număr de 115 sancţiuni contravenţionale, 90 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice, alte 25 fiind aplicate pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 55/2020, dar şi pentru  încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în conformitate cu Legea 61/1991R.

Abaterile înregistrate la regimul rutier au impus aplicarea măsurii complementare de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule faţă de 4 conducători auto, unul dintre aceştia fiind depistat pe strada Bulevardul Muncii, în timp ce rula cu o viteză 125 km/h, în localitate. 

Totodată, în jurul orei 17.30, polițiștii Biroului Rutier au depistat un conducător auto în vârstă de 61 de ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa pe strada Aurel Vlaicu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiunea a continuat şi pe timpul nopţii, în intervalul orar 23.00 – 01.00, iar cu ocazia activităților desfășurate au fost controlate 40 de autovehicule în trafic și legitimate 67 de persoane.

În total, în acest interval de timp, s-au aplicat 18 sancțiuni contravenționale. 

Pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19 au fost aplicate 17 sancțiuni, iar ca urmare a nerespectării prevederilor OUG 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, o sancțiune.

În acest context, polițiștii rutieri au reținut un certificat de înmatriculare .


Comentarii Facebook