Razie în trafic al Poliției Rutiere Cluj pentru prevenirea accidentelor rutiere

 

Polițiștii clujeni au lansat o campanie amplă pentru reducerea și prevenirea numărului accidentelor rutiere.

 

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, peste 100 de poliţişti acţionează zilnic pentru respectarea legislaţiei rutiere. 

 

La data de 15 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au continuat activităţile preventive pentru reducerea riscului rutier. 

 

S-a acţionat, cu precădere, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni, a evenimentelor rutiere din zona trecerilor la nivel cu calea ferată, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool.

 

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului, pentru abaterile constatate fiind nevoiţi să aplice 180 de sancţiuni contravenţionale. 

 

Pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată au fost aplicate 18 sancţiuni, fiind reţinute 8 permise de conducere. 

 

9 conducători auto au fost depistaţi circulând sub influenţa alcoolului. Acestora li s-a reţinut permisul de conducere, fiind sancţionaţi contravenţional, conform O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, în cadrul acţiunilor, au fost constatate 2 infracţiuni privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti rutieri au acţionat ieri pe raza comunei Floreşti, unde au distribuit materiale informative.

 

 

Acţiunile poliţiştilor continuă în vederea reducerii riscului rutier.

 

Exemple infracţiuni rutiere constatate:

 

La data de 16 decembrie a.c., ora 01:15, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au depistat în trafic un bărbat care conducea un autovehicul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Bărbatul, de 28 de ani, din Huedin, a fost identificat de către poliţişti conducând autoturismul pe raza localităţii Bologa. 

 

****

 

La data de 15 decembrie a.c., ora 20:45, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie  Rurală Floreşti au depistat în trafic un bărbat care conducea un autovehicul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Bărbatul, de 56 de ani, din comuna Gilău, a fost identificat de către poliţişti conducând autoturismul dinspre DN1 E 60, spre strada Suceag din Gilău. 

 

****

 

La data de 15 decembrie a.c., ora 19:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie  Rurală Floreşti au depistat un conducător auto, de 40 de ani, din Cluj-Napoca, implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, produs pe DN1 E60, acesta fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În baza celor constatate, conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

****

 

La data de 16 decembrie a.c., ora 00:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au depistat în trafic un bărbat care conducea un autovehicul, fără a poseda permis de conducere.

 

Bărbatul, de 34 de ani, din Dej, a fost identificat de către poliţişti conducând autoturismul pe strada Libertăţii din municipiul Dej.  

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Comentarii Facebook