Marti 17 Mai

Razie în rândul taximetriștilor la Câmpia Turzii. S-a lăsatcu amenzi


Polițiștii au verificat la Câmpia Turzii modul în care se face transportul persoanelor și legalitatea documentelor deținute de taximetriști.

Vineri dimineața,, 28 ianuarie, în intervalul orar 08.00 - 11.00, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii și Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Cluj și în colaborare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au desfășurat activități specifice, în sistem integrat, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și verificării transportului de persoane în regim de taxi.

Taximetriștii din Câmpia Turzii au fost amendați

Cu această ocazie, s-a urmărit prevenirea și combaterea unor evenimente rutiere negative în trafic, asigurarea respectării normelor de circulație pe drumurile publice și asigurarea efectuării transportului de persoane în legalitate.

În decursul celor trei ore de acțiune, au fost legitimate 67 de persoane și verificate 55 de autovehicule, în special cele destinate transportului de persoane.

Neregulile constatate au atras aplicarea unui număr de 25 de sancțiuni contravenționale, 14 dintre acestea în conformitate cu Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

De asemenea, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni pentru abateri aduse normelor rutiere, în acord cu OUG 195/2002R, respectiv 2 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, iar reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au constatat și aplicat două sancțiuni contravenționale, în conformitate cu Legea 53/2003.

În urma activităților întreprinse a fost reținut un atestat profesional și trei autorizații de transport în regim de taxi de către organele competente.

Comentarii Facebook