Razie în baruri la Cluj. Polițiștii i-au căutat pe elevii care chiulesc



Polițiștii clujeni au efectuat, luni, mai multe razii în barurile și cafenelele din apropierea unităților de învățământ de pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru a-i depista pe elevii care chiulesc de la ore.

În cadrul acţiunilor s-a urmărit şi modul în care se respectă prevederile Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în legătură cu faptul că în locurile publice (restaurante, baruri şi discoteci) se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani. De asemenea, servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a minorilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei”, anunță reprepzentanții IPJ.

Astfel, oamenii legii au verificat 30 de unităţi de alimentaţie publică situate în apropierea unităţilor şcolare, iar din numărul total de persoane legitimate, 21 s-au dovedit a fi elevi ce absentau nejustificat de la orele de curs.

Oamenii legii au informat apoi unitățile de învățământ cu privire la elevii găsiți în localurile verificate.

La nivelul judeţului au fost dispuse o serie de măsuri cu caracter preventiv pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi securitate publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, prin asigurarea patrulării zilnice în zona unităţilor de învăţământ, atât în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, cât şi în perioadele în care elevii nu au cursuri.

Comentarii Facebook