Razie de amploare la Cluj-Napoca pentru a-i prinde pe cei care nu respectă măsurile împotriva COVID-19 FOTO


Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, au desfășurat, joi, o serie de acțiuni în scopul impunerii respectării măsurilor pentru împiedicarea răspândirii virusului Sars-Cov-2 și responsabilizării populaţiei cu privire la necesitatea respectării acestora.

Astfel, la data de 7 ianuarie a.c., acţiunile desfăşurate au vizat zonele în care se pot crea aglomerări de persoane, respectiv piețe, supermarketuri, parcuri, centre comerciale sau terase, forţele implicate efectuând verificări în intervalul orar 17.00 - 19.00. 

Acţiunile au continuat şi pe timpul nopţii,  în intervalul orar 23.00 - 01.00, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere din municipiu. 

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, forţele implicate au legitimat 228 de persoane şi au verificat 28 de societăţi comerciale. 

Totodată, au fost controlate aproximativ 120 de autovehicule în trafic. 

Ca urmare a neregulilor constate, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, 28 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu Legea 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

Totodată, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor de circulaţie rutieră, iar alte 3 sancţiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991R pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Comentarii Facebook