Razie de amploare la Câmpia Turzii. Câte amenzi s-au dat într-un singur weekend


Polițiștii clujeni au desfășurat, în acest weekend, o serie de controale de amploare pe raza municipiului Câmpia Turzii.

În perioada 10 – 11 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii în colaborare cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au organizat şi desfăşurat activităţi de prevenire a accidentelor rutiere dar şi pentru impunerea în rândul participanţilor la traficul rutier a unui climat de disciplină rutieră. Un accent important a fost pus pe respectarea regimului legal de viteză dar şi pe prevenirea conducerii autovehiculelor sub influneţa alcoolului sau a altor substanţe, precum şi conducerii fără permis”, anunță IPJ Cluj.

Activităţile desfăşurate au condus la constatarea a 4 infracţiuni la regimul rutier, 2 pentru conducere fără permis şi câte 1 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi încredinţarea unui vehicul spre a fi condus de către o persoană fără permis de conducere. 

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 43 de sancţiuni contravenţionale, 29 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar pentru 4 dintre conducătorii auto, a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată întrucât au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/oră. 

În ceea ce priveşte pietonii şi bicicliştii, 14 dintre aceştia au fost sancţionaţi pentru încălcarea obligaţiilor ce le revin atunci când circulă pe drumul public. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost realizate 120 de testări cu aparatul etilotest.



Comentarii Facebook