Război pentru sefia Uniunii Scriitorilor din Cluj


Etapa de depunere a cadidaturilor pentru șefia Uniunii Scriitorilor Cluj, cea mai mare filială din afara Bucureștiului, s-a încheiat ieri, iar actualul președinte, criticul Irina Petraș, aflată deja la al doilea mandat, trebuie să lupte pentru a-și menține postul.

În acest an, pentru a obține cel de-al treilea manadat, Irina Petraș trebuie să obțină mai multe voturi decât istoricul Ovidiu Pecican.

Acesta şi-a depus candidatura după ce a încercat să ajungă şi şef la revista Tribuna, dar a pierdut concursul in faţa juristului Mircea Arman, dând naştere unui din cele mai mari scandaluri din ultimii ani în cultura clujeană. Pecican a contestat concursul organizat de Consiliul Judeţean, dar contestaţia istoricului a fost respinsă. Pecican predă la Facultatea de Studii Europene. El concurează nu doar pentru postul de şef al Filialei Cluj a US ci şi pentru un post în Consiliul US Cluj. Candidaturi pentru Consiliul Filialei mai pot fi depuse pînă în 15 septembrie, informează clujulcultural.ro.

În proiectul de candidatură, Irina Petraș mizează pe experiența și proiectele pe care le-a realizat la US Cluj, sau care se află în curs de derulare, și pe viitoarele sale proiecte. Aceasta spune că este încântată de faptul că are un contracandidat.

Pretendentul la șefia US Cluj, istoricul Ovidiu Pecican, își motivează participarea în cursa pentru președenția uniunii spunând că există foarte mulți membrii, iar ”reprezentarea creaţiilor autorilor pe care îi conţine şi îi reprezintă ar putea fi mult îmbunătăţită prin elaborarea unor strategii mai penetrante. Acest lucru necesită abordări şi tehnici necesar să fie discutate şi urmărite persuasiv şi coerent împreună cu membrii conducerii filialei, urmând să fie ulterior aplicate gradual şi inventiv în raport nu doar cu U.S.R., ci şi cu Ministerul Culturii, cu sectorul privat, cu editorii şi cu publicaţiile media”.

Filiala din Cluj a Uniunii Scriitorilor are un număr de 288 membri, cu tot cu stagiari, iar alegerile vor avea loc vineri 27 septembrie, ora 09.00, în Sala Ioan Muşlea a Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga” Cluj.

Dintre cei 288 de membrii vor putea vota doar 240, stagiarilor și membrilor USR care nu şi-au achitat cotizaţia pe anul 2012 nefiindu-le permis să voteze.

Comentarii Facebook