RATUC primeste 5,5 milioane de lei pentru transportul subventionat al studentilor


Consiliul local Cluj-Napoca va discuta luni, 13 februarie, proiectul privind alocarea sumei de 5,5 milioane de lei de la bugetul local pe anul 2012 RATUC, pentru transportul subventionat al studentilor.

Din cei 5,5 milioane de lei, 5.262.075 de lei vor fi destinati acordarii subventiei pe mijloacele de transport in comun studentilor posesori ai unuia dintre cele patru carduri: StudCard, ISIC Student, Euro<26 Student si OMNIPASS, in perioada ianuarie-decembrie 2012, 41.446 de lei de la bugetul local pe anul 2012 pentru transportul elevilor din Colonia Sopor la scolile din Cluj-Napoca, in perioada 1 ianuarie-31 decembrie (cu exceptia vacantelor), 127.662 de lei de la bugetul local pe anul 2012 pentru transportul elevilor din Pata Rat la scolile din Cluj-Napoca, in perioada 1 ianuarie-31 decembrie (cu exceptia vacantelor) si 68.817 de lei de la bugetul local pe anul 2012 pentru transportul elevilor din Valea Fanatelor la scolile si gradinitele din Cluj-Napoca, in perioada 1 ianuarie-31 decembrie (cu exceptia vacantelor), cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

"In Colonia Sopor, Pata Rat si Valea Fanatelor traiesc familii cu un nivel scazut de trai, incapabile sa asigure cheltuielile pentru deplasarea copiilor la institutiile scolare din municipiu. De aceea, exista o rata mare a abandonului scolar in randurile copiilor proveniti din aceste familii cu venituri foarte reduse. Este in interesul intregii comunitati ca si acesti copii sa urmeze cursurile unor scoli pentru a le oferi accesul la binefacerile educatiei, culturii si invatamantului. in acest mod, copiii ar fi sustrasi de la tentatiile delincventei, ale cersitului etc., asigurandu-le posibilitatea de a se forma ca oameni integri, capabili sa se integreze cu succes in comunitate", precizeaza reprezentantii municipalitatii.

Comentarii Facebook