Rares Calimac, despre drama de pe Costa Concordia: "Vasul s-a inclinat si oamenii s-au catarat pe exteriorul navei" VIDEO


Clujeanul Rares Calimac, instructor de fitness pe vasul Costa Concordia, care a naufragiat in Italia, s-a intors acasa. El a vorbit pentru Stiri de Cluj despre experienta prin care a trecut.

Clujeanul s-a angajat pe vasul de croaziera in 7 noiembrie 2011, dupa ce in prealabil a lucrat pe un alt gigant al marilor. El a terminat Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Cluj-Napoca si a urmat un curs de pregatire in Anglia pentru a putea lucra pe vasul de croaziera.

Costa Concordia a naufragiat in seara zilei de vineri, 13 ianuarie, in jurul orei 21.40 (n.red. ora Italiei).

"Pentru mine nu a fost chiar atat de rau. Am incercat sa imi pastrez calmul si sa imi fac treaba cat mai bine, dar pentru pasageri va dati seama a fost groaza, frica, panica, isterie. S-au panicat cand s-au stins luminile pana cand au intrat generatoarele. S-au speriat.

La inceput vasul s-a inclinat putin intr-o parte si s-a anuntat in difuzoare ca este o problema la generatoarele de curent, dar ca se remediaza si ca totul e in regula. Numai dupa o ora s-a dat alarma de evacuare a navei si a inceput isteria si nebunia. In ora aia, pana la deslansarea tuturor chestiilor, erau unii agitati, dar in rest erau linistiti. Unii si-au luat vestele de salvare", a declarat Rares Calimac. 

Staff -ul s-a ocupat in primul rand de salvarea pasagerilor si de escortarea acestora spre zona de evacuare.

"Am imbarcat pasagerii si noi a trebuit sa mergem in alta parte ca sa fim evacuati. Acolo nu am reusit si vasul s-a inclinat si ne-am catarat pe partea exterioara a vasului si am stat acolo pana la 5 dimineata. De la ora 23.00 si pana la 5.00 dimineata. Eram in jur de 300 de oameni, dar nu mai era panica pentru ca toata lumea avea vesta de salvare", a mai povestit clujeanul.

El tine sa multumeasca Consulatului Roman de la Bolognia, care "s-a implicat din prima clipa si pana in ultima si au fost niste oameni extraordinari. In plus, si comunitatea romanilor din Italia, Hora Unirii, ne-au ajutat cu haine si i-au ajutat si pe straini cu haine. S-au comportat exemplar".

Clujeanul a venit in tara marti, 17 ianuarie, si se va odihni o perioada, fara a se gandi la ce va face in viitor.


Comentarii Facebook